Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J24i16r52i 65B67o77r

11. 11. 2019 11:34

Opiju se až umřu.;-D

1 0
možnosti
MB

Existují dva druhy štěstí. To opravdové a loterijní. Prachy, nejdou v žádném případě s mírou štěstí a radosti. Zejména, pokud nebyly vyprodukovány úsilím vlastním. Za ideální považuji - Cosi smysluplného založit, dát lidem pracovní příležitosti, benefity a dívat se pak na ně, jako na svou vizitku. Tak si představuji druh štěstí skutečného .

Pokud je člověk náhle obohacen - Jde o problém. Není na to připraven. Pokud se na prachy dívá jako na CÍL - Nikoliv na PROSTŘEDEK - Dopadne to blbě! Především by měl mlčet, nejlépe dále běžně pracovat. Ujasnit si, co bude vlastně dělat ? Zřejmě, pak rozložit svůj kapitál do portfolia. Založit systém, předat kus dobra, i nepochybně cosi propít a procestovat. Hlavně nedopadnout jako K. Marx ! O Kapitálu nepsat - jít jej konečně tvořit ... !

Většinový model je - Koho člověk potká - Toho informuje. Dojem, že - "Moje štěstí druhého rovněž obšťastní" ! Se zaměstnavatelem se rozejde ve zlém a zabouchne si dveře. Pluje na vlně euforie. Přesvědčuje se, že je oblíben, protože má kopce přátel. Ztratí veškeré instinkty a vše začne poměřovat silou peněz - podlehne zvrácenému systému hodnot. . Není vyloučeno, že přijde o zdraví, o rozum. S tenčící se objemem - Se začne tenčit skutečný zájem o něj samotného. Není vyloučeno, že bude i zabit ! Pokud to neudělá nějaký jeho podvodný dlužník, udělá to on samotný - Zabije jej to ... Lépe se držet toho skutečného štěstí - Radost z maličkostí, rodiny, skutečných přátel. Zajímavé, že mnoho lidí takto bohatých i je ! Z neznámých popudů se bezdůvodně vydávají za chudé a chtějí zbohatnout ! ... :-)

1 0
možnosti
LM

:-) Souhlasím. A moc děkuji za komentář.R^

0 0
možnosti
PV

Kdybych vyhrál 55 milionů tak přesně vím co bych udělal - nechal bych si jednotky mil na dožití a zbytek bych rozdal - nemocným dětem atd ...

Většina lidí to má ale opačně - přesně jak o tom byl někde článek - někdo reálně opravdu vyhrál podobné peníze - okamžitě konec v práci, nový barák, auto , cesta kolem světa atd - a cca po 5 letech jsou v pronájmu a na krku exekutora - prostě to nějak přepískli ;-(

1 0
možnosti
MB

Popisujete klasickou metodu - Rozdávání rybářských prutů. Až bude vydán ten prut poslední, zůstane Vám snad dobrý pocit. V podstatě nic ovšem nevyřešíte. Naopak, rozradostníte toho, kdo ty prachy přijde - "Nějaký blbec", nás obdaroval.-* Třeba se objeví ještě nějaký. Proč nezaložíte rovnou nemocnici pro nemocné děti - Zkoumání léku, preparátu ? ... :-)

1 0
možnosti
PK

No 55 mil. by celkem bodlo, musím to štěstí taky polechtat. Až se zdaří zřídím u nás ve vísce centrum pro opuštěná zvířátka...R^

1 0
možnosti
LM

Ano, to je ono. :-) Jedna z věcí, která je prospěšná a němá tvář se umí odvěčit svou láskou. :-) Moc děkuji za komentář.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 9,87
  • Průměrná čtenost 530x
Ráda píšu básně, malé texty, snažím se být vnímavá, věřím v dobro.