Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P76e70t73r 15N23e85d77v76ě39d

14. 1. 2020 10:54

Docela agresivní pán, to že se mu nelíbilo, že si štěně hraje s míčem se dá vytknout i slušně. Paní se zřejmě hnedka snažila psa odvolat a upnout na vodítko a následovala omluva. Normálním lidem by to mělo stačit.

Jsou tu i docela zvláštní názory, jak by reagoval třeba pan Emmer, kdyby ta potencionální zbraň vytáhla jeho dítko z vody, nebo zachránila někoho jeho známého přivoláním pomoci a pod.

4 2
možnosti
MK

Velká část lidí často říká bezmyšlenkovitě frázi: „Práva jednoho končí tam, kde začínají práva druhého“. Ale to je jen blábol!

Práva jednotlivců se totiž překrývají. A jde jen schopnost vzájemné tolerance. Například já určitě mám právo na to, abych měl doma klid. Jenže sousedovic děti zase mají právo si hrát jako děti. A děti prostě při hře hlučí. Tak já se dobrovolně vzdám části svých práv – a to děcké hlučné hraní v klidu toleruju.

A tohle je ze stejného soudku. Prostě nechápu, jak někdo může být rozčílen tím, že k němu přijde cizí štěně. Jednoduše tomu nerozumí. A já sám jsem mnohokrát zažil, jak hystericky se lidi můžou chovat kvůli psům - kteří však nikomu neškodí (natož aby na někoho útočili).

A zajímavé je, že tito protipsí hysterici chtějí po majitelích psů, aby měli vychovaná zvířata.

Jenže jak mám vychovat zvíře k tomu, aby mělo rádo lidi, když mi ani nechtějí dovolit, aby se štěně seznamovalo s cizími lidmi? Nejjednodušší způsob, jak zajistit, aby váš pes nikomu neublížil, spočívá totiž v tom, že je potřeba psa socializovat a naučit ho, že lidi nejsou problém. A bez styku s cizími lidmi to prostě nepůjde.

p.s. Pokud si libujete v nakopávání cizích psů, jako ten pán z toho článku, tak vězte, že tím jen podporujete v psovi pocit, že cizí lidí jsou nebezpečí – a pes se podle toho potom bude chovat.

3 11
možnosti
AT

Vážený pane. Výchova a socializace psa je výhradně věcí jeho majitele. Ostatní lidé nejsou povinni se na tomto procesu nijak podílet. Lidi, které označujete jako hysteriky, se pravděpodobně jenom psů bojí a možná k tomu mají závažné důvody. Tak se je prosím nesnažte z jeich strachu léčit šokovou metodou. Děkuji.

13 0
možnosti
AT

Napadání lidí a sprostoty, když se prakticky nic vážného nestalo jsou za hranou.

Ale vy si uvědomte, že nikdo není povinný snášet obtěžování cizího psa a není povinný chápat, že "je to ještě štěněěě" a dokonce může mít ze psa oprávněné obavy, když je navolno. Pokud ho majitel neovládá, ať ho má na vodítku. Do té doby ho má cvičit na místech k tomu určeným. Je minimálně slušností chovat se tak, aby se nikdo psem nemohl cítit ohrožený. Pak bude méně podobných konfliktů, méně nedorozumění a méně administrativních zákazů. Vydělají na tom všichni.

Já jsem pejskař a přesně takhle se snažím chovat. A do ruda mě vytáčejí "kolegové", kteří základní pravidla nerespektují. Prostě já mám psa a vy se třeba po . kálejte.

18 2
možnosti
MK

Víte, co? Já dnes a denně v rámci klidného soužití snáším od druhých věci, které se mi nelíbí. A nepovažuju to za žádné utrpení. A nechápu, proč si lidi kvůli kravinám dělají z života peklo.

Pokud vás hravé štěně bez vodítak dokáže rozčílit k nepříčetnosti, tak hledejte chybu ve vás. :-)

7 7
možnosti
ZB

Kdy jindy než ve štněčím věku se má pes naučit pokyny. Přivolání je naprosté nutné minimum, pokud chci psa pouštět na volno. Tak to prostě je.

A ano jsou lidi co se psů bojí, tak, že je jim to dyzicky nepřijemné. I na ně je třeba brát ohled. Pokud pes bere někomu jinému jeho věci je to špatně. A omluva je nutné minimum.

Útok toho chlapa je samozřejmě za hranou, o tom žádná.

8 0
možnosti
BH

Vše špatné je k něčemu dobré. Minimálně alespoň pro poučení do budoucna;-)

0 0
možnosti
PK

Jako pejskař chápu lidi, kteří je nemusí a někteří se jich i obávají. Pokud potkám cizí lidi, vždy je na špagátu. Ta agrese je ovšem hodně za hranou.

9 0
možnosti
JE

J96a19n 51E57m75m26e13r

14. 1. 2020 10:03

Pes je v podstatě zbraň, takže pokud mi někdo pustí psa na děti, je to pro mě taky agrese. Kecy o tom, že je to štěně nebo ten pes není velký neberu, já nejsem povinen znát plemena psů a jejich charakteristiky.

5 3
možnosti
RB

Velcí psi na volno, bez náhubku mě děsí, ale psi miluju a není to jejich vina. Také znám agresivní majitele psů.:-)

Ale u pána se nemůžu zbavit dojmu, že nemá problém skopat i manželku a tohle byla vítaná příležitost, jak se vyřádit. Je to vlastně obyčejný ubožák a může vás nakopat klidně v obchodě u kasy. Takže třebas příště pán natrefí na sobě rovného a dostane pro změnu on.

4 1
možnosti
Foto

Otázka ovšem je, zda bylo všechno tak, jak autorka popisuje a zda se tam nedělo "něco" jiného, něco navíc, co jsme v článku nenašli, něco, co muže posunulo za onu hranu. Nějak se mi nechce věřit, že by tu mladou ženu napadnul ve chvíli, kdy by k němu byla otočená zády (zpředu by jí asi zadek nenakopl...) a jen tak pro nic za nic. Tím ho neomlouvám, ale některé ženy se při styku s muži chovají samy až neskutečně arogantně, přesvědčené, že jsou nedotknutelné, ať udělají, nebo řeknou komukoliv (muži) cokoliv, že se leckdy nelze divit, že v jejich oponentovi takzvaně bouchnou saze...

3 2
možnosti
Foto

Nebyl ten pán náhodou s. Ondráček?

1 0
možnosti
JK

Od majitelů psů je velice bezohledné, že jsou nějak podivně přesvědčeni, že každý kolemjdoucí je infantilně rozněžněn z kontaktu s jejich psem. Máme postavený domek právě v místě, kde " začíná lesík" .. Nezačíná tam lesík, je tam jen další soukromá parcela. Majitelé pejsků tam vždycky pustí svého mazlíčka na volno, mazlíčci čůrají na palety se stavebním materiálem, běhají po terase.. A na případnou připomínku odpoví " máte mít plot" .

19 3
možnosti
Foto

Opravdu ten plot mít máte. Pokud nemáte jasně vyznačeno, kde je hranice Vašeho pozemku, tak se nemůžete zlobit.

1 2
možnosti
JE

J98a92n 20E10m52m17e89r

14. 1. 2020 9:21

Neumí si ohlídat psa a brečí na idnesu. Každej není na ty vaše čokly zvědavej. Jako nechat psa tak bez dozoru, že cizím dětem sebere míč, to myslíte vážně? Co kdyby je zranil? Omluvy, že je to ještě štěně (přitom má půl metráku), typické výmluvy bezohledných majitelů psů. Tomu chlapovi se nedivím, asi bych nekopal ženskou, ale jinak bych reagoval stejně.

8 10
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 9,43
  • Průměrná čtenost 523x
Ráda píšu básně, malé texty, snažím se být vnímavá, věřím v dobro.