Posmrtný život

Je to věčné téma. Posmrtný život. Existuje? Pokud chceme vidět duchy, tak je uvidíme, ikdyž tam nejsou. Kdo chce věřit, tak uvěří. Kdo ničemu nevěří, neuvěří. Pro klid duše tohle téma lidé raději moc neprobírají, protože co kdyby

A někteří pro klid své duše věří, že posmrtný život neexistuje. Pokud existuje, co se tam asi děje? Mívám různé příhody a myslím si, že nejsem sama. Existují tedy duchové? Jsou s námi, nebo jsme my s nimi, jak se říká v jiném časoprostoru, tedy v jiné dimenzi. Můžeme obývat stejný prostor?  A teď je otázka, jestli oni ví, že jsou s námi. Tedy, víme o sobě navzájem, pokud ovšem existuje posmrtný život. Posmrtný život je pro lidi téma, které zajímá celé generace po staletí.Tak se někdy i vědci vrhnou na zkoumání tohoto fenoménu.

Proč jsem se pustila do psaní takového tématu? Je to takhle...

Fotila jsem starou televizi, kterou nahradila nová. Z nostalgie jsem si řekla, že si naší stařičkou televizi vyfotím na památku. Tak jsem fotila vypnutou televizi, která je připravená k odvezení na sběrný dvůr, ikdyž bych si ji nejraději schovala do sklepa. Vydržela 32 let a stále je funkční. Jak sem ji vyfotila hned jsem koukla na fotku a zdálo se mi na ní něco divného. Zvětšila jsem si ji. A v odrazu monitoru jsem zahlédla obraz. Zdálo se mi, že vidím hlavu. Jako by tam za mnou na posteli, nebo vedle ní někdo byl. Fotila jsem třikrát a třikrát jsem to viděla. Začala jsem mluvit nahlas a neustále prohlížela místo, kde by mělo něco nebo někdo být. Nikde nic nebylo, ani položená věc, která by se odrážela na vypnuté obrazovce. Na čtvrté fotce, už ten obraz hlavy nebyl. Odešla jsem do jiné místnosti. Raději jsem to pustila z hlavy. Šla jsem na internet a pustila si muziku, kterou poslouchám i u práce, nebo vaření. Najednou se mi na výběru vloudila píseň Daniela Landy, kterou jsem nikdy dřív neslyšela. Běhal mi mráz po zádech. Jak to? Proč?  Nevysvětlitelné? Třeba tu vážně s námi jsou. Mají nás rádi, a jsou vklidu. Tak jsem zasedla k internetu a prohlížela jestli je to možné, jestli se takové věci stávají. Tak jsem narazila na články, které mě zaujali.

Vědci z univerzity v Southamptonu, získali značně velikou dotaci, aby prozkoumali, co a jak se děje s lidmi po smrti. Lidi odnepaměti tato otázka fascinuje. V této studii se podrobili dvě tisícovky lidí, zkoumání stavu po zástavě srdce, která může přivodit klinickou smrt. Vědci došli k závěru, že určitá část lidského vědomí může pokračovat i po zástavě srdce. A teď si představte, že 40% z dvoutisíc lidí mělo zážitky vědomí, i když z hlediska medicíny byli po smrti. Srdce jim přestalo tlouct, tak by měl vypnout i mozek. Současná medicína, která je pokročilá ve všech směrech, dokázala tyto lidi vrátit mezi živé. Určitě je otázkou, jak moc byl mozek a jiné orgány po této události poškozené. Funguje tedy vědomí nezávisle na mozku? Zdá se, že ano.

Lidé, kteří se nikdy neviděli, popisují podobné zážitky. Byli jako pozorovatelé vlastního těla. Cítili klid a lehkost. Pozorovali lékaře, jak se pokoušejí o záchranu jejich života. Někteří dokonce slyšeli hovor lékařů a sester, který pak dokázali vyprávět slovo od slova.

Tedy otázkou je, jestli tento jev je i u umírajících, kteří mají utlumující léky. JESTLI JEJICH MOZEK DOKÁŽET NĚCO VNÍMAT. Jestli i vědomí je utlumené, či ne.

Tak se sice něco zjistilo, ale stejně nic nevíme. Prostě si musíme počkat. A až to budeme vědět, stejně to už nikomu nesdělíme. To je spravedlivé. Máme se tedy bát posledního soudu? Trocha strachu a hodně pokory, to neuškodí, co říkáte? Jen to vědomí, že i kdyby existovalo další pokračování, bude jiné, než život, který máme teď. Možná, že jak rozdílný vedeme život v těle, bude i rozdílný život mimo tělo. Otázka, která je ještě k zamyšlení...hodná duše...hodný duch? Existuje souvislost duše...duch? Mají duchové pamět na svůj život v těle? Je to zajímavé, ale trochu i nebezpečné téma. Jako vyvolávání duchů, které je také pro někoho sporné. Je to možné, nebo je to jen hra s city lidí, kteří milují své mrtvé. Já osobně jsem na tom tak... 70% věřím, že ano a 30% nevěřím. Tak ať jsou tu s námi, či ne, milujeme je pořád.

 

Televizní duch

 

Autor: Lucie Michalová | úterý 20.2.2024 13:09 | karma článku: 13,12 | přečteno: 331x
  • Další články autora

Lucie Michalová

Poznáte tyto verše

Někdy bychom chtěli vytvořit něco co by po nás zůstalo na mnoho let. Postavit dům, zasadit strom, namalovat obraz. No, patřím mezi ty, co využívají co jiní postavili, napsali nebo nazpívali. Však jednou za čas mám chuť to změnit.

25.4.2024 v 10:51 | Karma: 6,93 | Přečteno: 131x | Diskuse| Ona

Lucie Michalová

Budíček

Sny. Krásné. Něžné. Bojovné. Hysterické. Erotické. Budovatelské. Stavitelské. Zdá se, že se nám to jen zdá. Je to jen sen? Nebo touha. Toužíme postavit dům, zasadit strom a zplodit syna. Sny jsou naše realita.

18.2.2024 v 0:40 | Karma: 7,74 | Přečteno: 147x | Diskuse| Osobní

Lucie Michalová

Láska první a na celý život

Každý jsme ji měli... lásku jako z filmu. Jediná a opravdová. Zdá se, že je na celý život. A ono se po čase ukázalo, že je to letní románek. Tak na odlehčení jarních dní. Všude to pučí. Sněženky krásně kvetou. Tak píseň, chraplavá

15.2.2024 v 18:15 | Karma: 9,09 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ona

Lucie Michalová

A přeci se točí

Nezapomínáme někdy jako národ, kdo jsme a odkud jsme? Kdo byli naši předci a za co bojovali, za jakou pravdu. Za naší rodnou řeč, za naši korunu, za svobodu, ikdyž věděli, že jednoduché to nebude, šli a bojovali všemi prostředky.

15.2.2024 v 10:14 | Karma: 11,87 | Přečteno: 224x | Diskuse| Ostatní

Lucie Michalová

Můj blábol

Je neděle a prší a sarkasmus jen srčí. Taková nedělní chvilka nudy. Nedělní blábol na uvolnění mysli. Tak to jednou za čas muselo přijít. Kdo si chce přečíst blábol...hurá do toho. Teda, není to politický blábol, jen osobní.

11.2.2024 v 14:01 | Karma: 9,63 | Přečteno: 217x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, ač pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

  • Počet článků 76
  • Celková karma 9,87
  • Průměrná čtenost 530x
Ráda píšu básně, malé texty, snažím se být vnímavá, věřím v dobro.