Deník stárnoucí ženy

Tak zas usedám k psaní. Chtěla bych psát, nějak mi to nejde. Vím co bych chtěla sdělit a stejně čučím do prázdné obrazovky. Ono totiž toto téma o kterém přemýšlím, je choulostivé byť o ně

Tedy, choulostivé téma je to pro mě, jsem asi přece jen trochu starší dáma. Jsme lidé různých povah. Někomu nedělá problém mluvit o sexu, jiný zas má na toto téma tabu. Já osobně o sexu můžu mluvit, co přímo nesnesu jsou vulgarity. A tak i postřehy sexuálních potřeb mezi partnery je dost choulostivé téma, tedy pokud jim na sobě navzájem záleží. Jeden druhému se nechce znechutit, ale při tom by se rád cítil dobře. V mnoha časopisech i na různých webech, jsou rádoby zaručené návody, jak na to.

Jaké to je pro ženu, když její partner raději masturbuje ve vedlejší místnosti, než by se s ní miloval.

Ona a on sedí společně u stolu. Na stole stojí láhev dobrého vína. Do éteru zní hudba, kterou mají oba rádi. Povídají si, chvílemi se zasmějí. Zdá se, že nic nenasvědčuje tomu, že by se spolu nemilovali, třeba vášnivě, nebo něžně pomalu. Harmonie mezi nimi je hodně. Atmosféra parádního večera, zdá se. On odchází do vedlejší místnosti. Je tam déle než na minutku. Ona zaslechne známé zvuky. Ona tuší a později už ví, co se odehrává vedle v místnosti. Její představivost se rozjede na plné obrátky, vždyť už ho zná dost dlouho a zná zvuky, které vydává za určitých okolností. I on zná její zvuky. Znají je a jsou s nimi vesměs smířeni. Někdy, když je hodně podrážděná, ji ty zvuky vadí. Zvuky, jako před jídlem, po jídle, před návštěvou toalety i na toaletě, při nošení těžkých tašek do schodů, při nakládání tašek nebo kol do auta, při milování i zvuky po milování. I on má dny, kdy by ji za její zvuky nejraději poslal k mamince. Jenže teď je pohoda večera, jaká už dlouho nebyla. Je tu harmonie dobrého jídla, vína, hudby a povídání. Takové večery končí touhou druhého laskat a hýčkat. A ona slyší, co se vedle odehrává. Co si počít. Strnule poslouchá a ví, že brzy bude a pak se vrátí k ní. Co si má počít s touhle situací. Jak se zachovat. Dělat, že nic neví, nebo se zeptat proč a vyčítavě koukat. Nebo se zeptat jestli ji už nemiluje, když netouží se jí dotýkat. Prázdná náruč, prázdná duše, jiskra v oku vyhasla a dere se tam slza. Nesmí plakat, vždyť to třeba není tak. Říká si, vždyť mě má rád, směje se mnou a vypadá, že je mu dobře. Tohle musí mít jiné důvody, než to, že jsem mu odporná, nebo že by měl jinou ženu. To se stává, že muž dá přednost masturbaci před ženou. Jenže ženy vše hned řeší a vytvářejí konstelace různých problémů a on může mít prostý důvod, proč to udělal… jenže problém je, že ji o něm neřekl a ona se utápí v představách, které ji ničí. Také, co ona teď, vždyť se i ona těšila na něhu a milování. Někdy se z nemilované ženy stává krutá saň. Její nemilovaná duše jako by se stala nemilosrdnou. Někdy to jsou hormony, jindy zase ješitnost. Tak znovu si pokládá otázku, co stím bude dělat. Když o tom nebudou mluvit, bojí se toho, že i ona bude za nějaký čas na svého partnera chladná. A bojí se, pokud s ním o tom bude mluvit, hned jak se vrátí z vedlejší místnosti, pohádají se, nebo se on urazí, a nebude o tom chtít mluvit. A bude pěkný večer v tahu a možná už další nebude, protože při vzpomínce na tenhle večer, další raději nebudou mít. Rozhodla se mlčet. Když vešel do místnosti, podívala se mu do očí, mile se usmála. Dolila jim víno. Nějakou chvíli si povídají a ona se najednou přistihla, že žárlí. Moc by chtěla být s ním při té jeho hezké chvilce. Nevnímá, co ji vypráví. Tak se rozhodla, že se už nechce trápit všemi těmi myšlenkami, co jí naskakují vteřinu po vteřině a neumí je zastavit. Vstala a políbila ho a omluvila se, že je už moc unavená a bolí ji hlava a že jde spát. Přece jen, co když má jinou ženu říká si, když odchází spát.

No, příště bych mohla zkusit popsat, jak to vidí chlap, když dá přednost parnerka masturbaci, před milováním s ním....

Zdá se, že problém je na cestě. Nevyřčené se stává pravdou. Kde není problém, tam si ho vytvoříme. Pak si hledáme nové partnery, kde, jak se zdá problém nebude a ouha oni ty problémy jsou všude a pokud ne, tak si nějaký vytvoříme.

Pohled muže. Přišlo to na mě, tak to udělám.

Pohled ženy. Proč to udělal, jak dlouho to dělal, na koho u toho myslel, proč to nedělal se mnou, proč o tom nemluví, a bude to teď takhle pořád?

https://www.youtube.com/watch?v=D5PifDSG5JM

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lucie Michalová | čtvrtek 2.9.2021 10:38 | karma článku: 0 | přečteno: 139x
  • Další články autora

Lucie Michalová

Nechtěné dítě

30.4.2024 v 8:43 | Karma: 6,32

Lucie Michalová

Poznáte tyto verše

25.4.2024 v 10:51 | Karma: 6,98

Lucie Michalová

Posmrtný život

20.2.2024 v 13:09 | Karma: 13,12

Lucie Michalová

Budíček

18.2.2024 v 0:40 | Karma: 7,74

Lucie Michalová

Láska první a na celý život

15.2.2024 v 18:15 | Karma: 9,09